Tiny gaat naar het bal

Eind januari is Marcel Marlier overleden, de tekenaar van de Tiny boeken.  Die week hoorde ik op radio 1 een interview met Gerda Dendooven, bekend illustratrice van kinderboeken.  Tiny is lang verbannen geweest, wegens vanalles en nog wat.  Tegenwoordig mag het weer, Tiny is weer ‘in’, mits de nodige kanttekeningen.

Een vriendin liet me vorige vrijdag kennismaken met het boombal.  (Vooral) jonge mensen die dansen op de tonen van live folkmuziek.  Geen wereldvreemde mensen, maar fijne toffe mensen die (volgens mij) open staan voor nét dat iets meer.

We grijpen meer en terug naar het oude, zonder geitenwollensokken te willen dragen.  Is er een ethisch reveil aan de gang?  Ik denk het, ik hoop het.   Er zijn meer en meer bedrijven die waarden hoog in het vaandel dragen: dat zie je al door te tellen hoeveel keren Jan Bossuyt en Wouter Torfs lezingen over dit onderwerp mogen geven.  Bond Zonder Naam draagt ook zijn steentje bij met waarden op de beurs.

Te veel initiatieven om allemaal op te lijsten.  Hopelijk komen we binnenkort aan het tipping point dat de definitieve doorbraak betekent naar een duurzame maatschappij.

————-

PS Onlangs ‘leerde’ ik dat dansen een volwassen vorm van spelen is.  Dank je Kristel om samen met mij op zoek te gaan naar het kind in mij, dat doet deugd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: