Aje moe kakn – Satino Black

Dieter De Leus sprak gevleugelde woorden: Aje moe kakn, moeje kakn.  En inderdaad, als je je van je faecaliën wenst te ontdoen, wat dan?

In India gebruiken ze de linkerhand om het achterwerk af te kuisen, in bepaalde delen van China gebruiken ze de excrementen in een Cradle to Cradle principe: je moet ze bij de gastheer achterlaten als meststof.

Bij Van Houtum papier in Nederland hebben ze toiletpapier ontwikkeld dat het zilveren C2C certificaat kreeg voor hun Satino Black.

Satino Black is het enige echte CO2-neutrale toilet- en handdoekpapier op basis van 100% gerecycled papier en een milieuvriendelijk productieproces.

In de productie van dit papier werd samen met onderzoeksbureau EPEA in Duitsland alle chemicaliën in detail onderzocht op eigenschappen, zoals aanwezige verontreinigingen, maar ook op biologische afbreekbaarheid en zijn de stoffen die niet voldoen vervangen voor natuurlijke en biologisch afbreekbare hulpstoffen.  Voorts wordt het papier CO2 neutraal geproduceerd.

Er is natuurlijk nog werk aan de winkel, daarom zijn ze nu volop bezig natuurvriendelijk verpakkingsmateriaal aan het ontwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: