Club Brugge

Franky die over voetbal schrijft???  Ongehoord…

Volkomen terecht, voetbal is niet aan mij besteed.  Maar wat deze week gebeurd is, vind ik de moeite waard om te vermelden.

Twee jonge snaken van Club Brugge doen (onder invloed van alcohol) een auto-ongeval, zij zouden zich hebben laten uitdagen tot een straatrace.

De reactie van Club Brugge was niet min:

<< Omdat het imago van Club Brugge door deze feiten wordt beschadigd, en omdat de gebeurtenissen niet stroken met het professionele gedrag dat Club Brugge van zijn spelers verwacht. Bovendien werden onschuldige weggebruikers in gevaar gebracht. Club Brugge treft daarom zware sancties, zonder de sanctie van Justitie af te wachten.  >> staat te lezen op de website Club Brugge.   De straffen zijn navenant.

Tijd om wat verder te gaan neuzen op de website van Club Brugge, om te zien of ze nog met andere dingen bezig zijn buiten het voetbal zelf.  En jawel, ze hebben hun project ‘Allemoale Thope, het Hart van Blauw-Zwart’.  Ongelooflijk wat ze allemaal doen, en ze hebben er zelfs een werkkracht voor in dienst!  Ze werken met kinderen rond gezonde voeding & meer sport, rond schoolmoeheid, promoten het geven van bloed, …

<<Club Brugge is lid van een samenwerkingsverband van Europese voetbalclubs op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) verenigd in het European Football Social Responsibility Network (EFSRN) >> (tekst letterlijk geplukt van de website).

Eerlijkheidshalve ben ik ook eens gaan kijken bij andere ‘grote’ clubs (voor zoveel ik daar van af weet).  Anderlecht doet ook teenentander, wat Genk doet is niet zo duidelijk, maar net als de andere doen ze ook mee met Open Stadion.

Voetbal, een feest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: