Materialiteit

Als je kijkt naar ISO26000 en GRI, dan merk je dat MVO kan gaan over een veelheid van zaken.  Velen zien door het bos de bomen niet meer, voor sommigen kan het zelfs zo blokkerend werken dat ze er niet aan beginnen.  Vooral KMO’s kunnen daar last van hebben.

Het begrip materialiteit duikt meer en meer op in het Duurzaamheidswereldje: doe zaken rond MVO die betrekking hebben op je core-business.

Schoenmaker, blijf bij uw leest, daar is het waar het om gaat bij materialiteit.  Doe zaken die er toe doen in jouw sector, die een verschil kunnen maken.  En heeft dat niets met één van de drie P’s (People, Planet, Profit) te maken, dan weze dat maar zo.

Zoals die grootbank die midden in de bankencrisis wereldkundig wou maken dat ze vanaf nu enkel FSC en/of recyclage papier gaat gebruiken.  Mooi initiatief natuurlijk, en zo een zaken zijn lovenswaardig wanneer je je core business in orde hebt.  Zo lang dat dit niet het geval is, is het (of kan het bekeken worden als) greenwashing, is het een druppel op een hete plaat.

Volgend liedje heeft behalve één woord niets met het onderwerp te maken.  Ik vind het gewoon een mooi liedje, een perfect voorbeeld dus van anti-materialiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: